Door Spotlight
6 juli 2023

Pssst, jij daar… Toffe ondernemer die zelf haar website gaat bouwen…

Jij bent geweldig! 🎉 Het feit dat je de sprong hebt gewaagd en nu aan de slag gaat met je eigen website is echt bewonderenswaardig. Maar hé, laten we eerlijk zijn, het is geen eitje. Er komt veel op je af, hè? Geen paniek, we zijn hier om je te helpen met een handige checklist. Als je deze punten in gedachten houdt, sta je al een flinke stap voor op de rest! 💪✨

1️⃣ Doelgroep:
Denk eens verder dan Anja van 35 uit Utrecht. Wat is haar grootste wens of frustratie op dit moment en hoe draagt jouw product hieraan bij?

2️⃣ Hosting en domeinnaam:
Je ontkomt er niet aan. Zorg voor een goede hostingprovider en kies een pakkende domeinnaam. En hey, nu je toch bezig bent, maak meteen een professioneel e-mailadres aan. Weg met dat G-mail account!

3️⃣ Doel van je website:
Bepaal wat het doel van jouw website wordt. Wat wil je dat bezoekers uiteindelijk doen? Bijvoorbeeld contact opnemen voor een kennismaking. Zorg ervoor dat elke actie op jouw website bijdraagt aan dit doel.

4️⃣ Informatie voor je doelgroep:
Welke vragen heeft jouw doelgroep? Zorg ervoor dat je op je website in ieder geval antwoord geeft op deze vragen. Het draait allemaal om het bieden van waardevolle informatie.

5️⃣ Pagina’s die je nodig hebt:
Begin je net? Een onepager is vaak een goed startpunt. Met één pagina kom je al een heel eind. Zie het als een uitgebreide homepagina waar je het probleem van jouw klant, jouw diensten en iets over jouw bedrijf beschrijft.

6️⃣ Huisstijl:
Heb je al een huisstijl? Zorg ervoor dat je website aansluit bij jouw visuele identiteit. Een website is slechts een uiting van je huisstijl, niet je huisstijl zelf. Zorg voor consistentie en herkenbaarheid.

7️⃣ AVG-documenten:
Niet het meest opwindende onderwerp, maar wel belangrijk. Zorg ervoor dat je voldoet aan de AVG met documenten zoals een privacybeleid en een cookieverklaring.

Met deze punten op een rijtje ben je goed op weg naar een sterke en professionele website. Veel succes en als je nog vragen hebt, stel ze in de comments of stuur ons een DM! 💪🚀

Liefs, @spotlightwebdesign

Lekker aan de slag?

Tof dat je met je marketing en branding bezig bent! We helpen je hier graag mee. Leuker kunnen we het wél maken, én makkelijker.

Doe-het-ZELF: in de Walhalla Webshop vind je DIY producten om lekker zelf aan de slag te gaan, simpel én met een hoop FUN! We breiden deze shop continu uit, dus kom je regelmatig even gluren? 😉

Doe-het-SAMEN: besteed je het liever uit? Onze Walkuren helpen je graag verder! Op deze pagina stellen ze zichzelf allemaal voor, en vind je hun contactgegevens. Geen idee met wie je een match hebt? Stuur mij dan even een bericht!

werk-aan-jouw-merk-paulien