Door Tamara
22 februari 2023

“Tamara, help!! Ik kom ineens mijn website niet meer in, en er staan allemaal rare dingen op de homepage.”

Helemaal in paniek klopte mijn klant bij me aan, en ze was helaas niet de eerste. Terwijl dit probleem vaak simpel voorkomen kan worden! Want WordPress is een geweldig systeem, maar het heeft wel wat liefde en aandacht nodig.

En daar ben ik voor! Ik help je graag om jouw website veilig te houden en hem goed te laten werken.

Je komt zelf al een heel eind met deze 6 tips:

➊ Update wekelijks plugins, het thema en WordPress! Zo blijven de plugins goed met elkaar werken en worden veiligheidslekken gedicht. Maak van te voren een back-up met bijvoorbeeld UpdraftPlus. Dan kun je bij problemen altijd de oude versie terugzetten.

➋ Gebruik een beveiligingsplugin, zoals WordFence of iThemes Security. Hier zijn gratis versies van. Ik gebruik voor mijzelf en mijn klanten iThemes Security Pro. Deze heeft nog meer beveiligingsopties.

➌ Maak een andere WordPress
gebruikersnaam aan, standaard staat deze op ‘Admin’. Hackers weten dan al de helft om jouw website binnen te komen. Gebruik ook niet alleen je voornaam, maak het minder voorspelbaar.

➍ Gebruik een moeilijk wachtwoord! Duh… maar vaak gaat dit nog fout. Hoe langer het wachtwoord, hoe beter en moeilijker in te breken. Zelf gebruik ik de geïntegreerde wachtwoordgenerator van LastPass, maar ook 1Password heeft een gratis generator.

➎ Gebruik 2-stapsverificatie voor in elk geval alle beheerdersaccounts. Hiervoor kun je een losse plugin installeren, maar vaak zit het ook geïntegreerd in beveiligingsplugins. Zelf gebruik ik hiervoor ook iThemes Security Pro (ook de gratis versie heeft dit).

➏ Pas de inloglink aan. Als hackers de inloglink niet weten, wordt het alweer een stuk moeilijker in te breken. Hier zijn plugins voor te vinden, maar deze optie zit ook in iThemes Security Pro.

Beter voorkomen dan genezen!

En denk je nu bij al deze tips “WTF Spreken we dezelfde taal??” Stuur me dan gewoon even een DM 😉

Liefs, Tamara

Lekker aan de slag?

Tof dat je met je marketing en branding bezig bent! We helpen je hier graag mee. Leuker kunnen we het wél maken, én makkelijker.

Doe-het-ZELF: in de Walhalla Webshop vind je DIY producten om lekker zelf aan de slag te gaan, simpel én met een hoop FUN! We breiden deze shop continu uit, dus kom je regelmatig even gluren? 😉

Doe-het-SAMEN: besteed je het liever uit? Onze Walkuren helpen je graag verder! Op deze pagina stellen ze zichzelf allemaal voor, en vind je hun contactgegevens. Geen idee met wie je een match hebt? Stuur mij dan even een bericht!

werk-aan-jouw-merk-paulien