Door Marinka
2 november 2022

Ik kan niet tekenen..
Ik meen het.. ik kan het gewoon niet..
Niet zoals jij..

Dat is wat mijn dochter wel eens tegen me zegt als we samen aan de keukentafel aan het tekenen zijn.

En ik hoor het vaker: ik kan echt helemaal niet tekenen. Als ik een paard op papier zet, ziet het eruit als een vliegtuig 🙈

Mijn reactie is altijd hetzelfde. Iedereen kan tekenen, echt! Hoe jong of oud je ook bent.

Dat bleek maar weer tijdens de workshop die ik laatst gaf. Van te voren hadden best wat mensen wat twijfels. Maar toen ze eenmaal bezig waren en doorkregen dat er logica achter de lijnen zit.. Toen bliezen ze zichzelf van de sokken! Want die sneeuwpop leek écht op een sneeuwpop en niet op een hulk!

🚀 Tekenen is een skill, te trainen door het vaak en veel te doen. En het is zo leuk jongens, en zo rustgevend. En fouten maken mag, een scheve lijn is zo weggegumt. Het hoeft niet perfect.

Ik teken al ongeveer 37 jaar. Bijna elke dag. En jij kunt ook beginnen. Gewoon, zomaar, vandaag! En so what als je paard op een auto lijkt.. Geef er een draai aan en vertel dat jouw auto vet veel pk heeft 😂

Mijn eigen dochter vertel ik hetzelfde. Én ik laat haar altijd plaatjes zien van Picasso. Want die kon ook geen goed lijkende paarden tekenen. Zoek maar eens op!

Maar.. zijn tekenwerk levert wel miljoenen op! Dus hup, geen smoesjes meer.. en gaan met die banaan!

Liefs, Marinka

Lekker aan de slag?

Tof dat je met je marketing en branding bezig bent! We helpen je hier graag mee. Leuker kunnen we het wél maken, én makkelijker.

Doe-het-ZELF: je vindt 100.000 tips & tricks in ons blog, geschreven door al onze Walkuren. Sorteer bovenaan op de categorie waar je mee aan de slag wil. Branding, fotografie, animatie, webdesign; we’ve got your back!

Doe-het-SAMEN: besteed je het liever uit? Onze Walkuren helpen je graag verder! Op deze pagina stellen ze zichzelf allemaal voor, en vind je hun contactgegevens. Geen idee met wie je een match hebt? Stuur mij dan even een bericht!

werk-aan-jouw-merk-paulien