Door Annelies
9 november 2022

Als je ooit een boek over productiviteit hebt gelezen, ken je vast de tip ‘eat that frog’ al. Deze tip is gebaseerd op een quote van Mark Twain. Hij zei:

“Wanneer je je dag begint met het eten van een levende kikker, kun je met een voldaan gevoel de dag doorkomen, wetende dat dat waarschijnlijk het ergste was dat je die dag zal overkomen.”

Vertaald naar je werk: begin met het allerbelangrijkste (en vaak het allermoeilijkste) dat op je planning staat. Zo voorkom je uitstelgedrag, waardoor je maar tegen dat eten van die lelijke kikker aan blijft hikken.

Tja. 🧐

Werkt voor veel mensen vast heel goed hoor, deze methode. Maar voor mij werkt-ie averechts. 🙃

Ik begin juist liever met iets makkelijks.
Dan ben je meteen in de winning mood (niks lekkerder dan taken op je to-dolijst afvinken, right? 😇) en wordt het daarna alleen maar makkelijker. Zelfs als ik daarna alsnog die kikker moet eten. Omdat ik dan al zo lekker op dreef ben, wordt dat beest meteen minder taai en glibberig. 🐸

Tip van Flip (eeh… Lies): dit geldt ook voor teksten schrijven.

Wil je eerst die kikker eten (bv door eerst je over mij pagina te gaan schrijven) dan loop je het risico dat je urenlang naar je knipperende cursor zit te kijken, 86 x begint te typen en het ook 86 x keihard weer backspacet.

Hallo writer’s block! 😬

Mijn tip om dat writer’s block te voorkomen? Begin lekker makkelijk!

Laat die kikker nog mooi even pruttelen in z’n eigen sop, en begin met de makkelijkste pagina’s.

De contactpagina bijvoorbeeld.

Zelfs als je hier meer tekst op zet dan een titeltje ‘Contact’ en je adresgegevens (dikke tip, want het kan écht leuker dan dat 😉) is dit vrijwel altijd een korte, makkelijk te schrijven pagina.

En als die eenmaal staat, dan volgen de andere pagina’s een stuk soepeler.

Voor mij dus geen eat that frog, maar snack that candy!

Wat is jóuw tip om zo productief mogelijk te werken?

Liefs, Annelies

Lekker aan de slag?

Tof dat je met je marketing en branding bezig bent! We helpen je hier graag mee. Leuker kunnen we het wél maken, én makkelijker.

Doe-het-ZELF: in de Walhalla Webshop vind je DIY producten om lekker zelf aan de slag te gaan, simpel én met een hoop FUN! We breiden deze shop continu uit, dus kom je regelmatig even gluren? 😉

Doe-het-SAMEN: besteed je het liever uit? Onze Walkuren helpen je graag verder! Op deze pagina stellen ze zichzelf allemaal voor, en vind je hun contactgegevens. Geen idee met wie je een match hebt? Stuur mij dan even een bericht!

werk-aan-jouw-merk-paulien