Door Manja
29 maart 2023

Niets veranderlijker dan de ondernemer 🙃

Sinds ik ondernemer ben, ben ik tegen veel dingen anders aan gaan kijken:

🌈 De uren die ik werk

Vanuit loondienst wordt er vaak verwacht dat je 8 uur op een dag aan het werk bent. Want dat zijn immers de uren die je betaalt krijgt. Maarja hoe realistisch is dat überhaupt? Niemand is 8 uur achter elkaar gefocussed. Ik geloof dat ik max 5,5 uur op een hele werkdag effectief werk en op m’n halve dagen niet meer dan 2 uur effectief werk. En dat is ok!

🌈 Mijn aanbod veranderde en blijft veranderen

En dat is helemaal niet erg. Ik ben nu drie jaar bezig en ben al een aantal keer veranderd van aanbod en mijn aanbod verandert binnenkort weer. Jouw onderneming, jouw feestje!

🌈 De manier hoe ik naar mijn prijzen kijk

“Wat als ze het te duur vinden?” Ik kan je vertellen: Er zullen mensen zijn die het te duur vinden. “Ik doe het liever ergens anders, want jij bent zo duur!” Hallo! Dit zijn dus mensen die duidelijk niet je werk op waarde schatten. “Zoveel tijd kost dat toch niet?” Nee, niet meer, omdat ik 100 jaar ervaring heb. En kijk vooral ook naar wat het je klant oplevert. De waarde voor je klant is ook geld waard, niet alleen de uren die je er in steekt

🌈 En wat vooral veel veranderde was mijn huisstijl

Toen ik begin met ondernemen vond ik mijn huisstijl bepalen echt lastig. Scroll voor de grap maar eens terug op @manja.ontwerpt , dan zie je dat mijn huisstijl een tijdje terug toch echt heel anders was. Ik vond zoveel dingen mooi, maar wat paste nou echt bij mij? En met welke mensen wil ik samenwerken? Ondertussen ben ik er achter dat ik het liefst werk met mensen die net als ik, ook van een beetje kleur en gekkigheid houden! ➡️ Moraal van het verhaal: Geef jezelf de tijd om jezelf te leren kennen, zeker als je net uit loondienst komt. Probeer lekker uit, vergis je 100x en probeer opnieuw, je komt er wel! 💪

Liefs, Manja

Lekker aan de slag?

Tof dat je met je marketing en branding bezig bent! We helpen je hier graag mee. Leuker kunnen we het wél maken, én makkelijker.

Doe-het-ZELF: in de Walhalla Webshop vind je DIY producten om lekker zelf aan de slag te gaan, simpel én met een hoop FUN! We breiden deze shop continu uit, dus kom je regelmatig even gluren? 😉

Doe-het-SAMEN: besteed je het liever uit? Onze Walkuren helpen je graag verder! Op deze pagina stellen ze zichzelf allemaal voor, en vind je hun contactgegevens. Geen idee met wie je een match hebt? Stuur mij dan even een bericht!

werk-aan-jouw-merk-paulien