Door Frances
12 april 2023

“Ik kan echt niet tekenen”

Hoe vaak ik deze zin wel niet heb gehoord. En zelfs ik heb het een tijd geloofd! 🙈

Hè jij? Ja echt…

Ik was vroeger echt zo’n knutselkind. Noem een creative hobby en dikke kans dat ik het heb geprobeerd. Theezakjes vouwen? Check. Vilten poppetjes naaien? Check. 3D kaarten maken? Check. En natuurlijk tekenen. Ik was er dan ook van overtuigd dat ik later ‘iets met tekenen’ zou worden.

Met een beta profiel was het voor mij dan ook niet meer dan logisch dat ik aan de TU Delft Industrieel Ontwerpen ging studeren. Maar wat gebeurde daar… Ik raakte ervan overtuigd dat ik helemaal niet kon tekenen! Het tekenen moest ineens gebeuren volgens allerlei regeltjes en ik vergeleek mezelf met anderen die veel beter waren dan ik.

Mijn liefde voor tekenen verdween naar de achtergrond en de gedachte “ik kan toch niet tekenen” nam het over.

Tot ik het zakelijk tekenen ontdekte. En erachter kwam dat ik wél kan tekenen. Helemaal met behulp van het visuele alfabet!


Het visuele alfabet is namelijk een set van basiselementen waarmee je elk object uit je omgeving kan tekenen door ze te combineren en een beetje aan te passen.

En zeg nou zelf, een stip, een lijn een vierkantje of een rondje kan jij wel tekenen toch?😜

Dus kijk eens om je heen, uit welke basisvormen bestaat het object wat op je bureau staat? Hoe kun je dit zo simpel mogelijk (dus bijvoorbeeld 2D en niet 3D) tekenen?

En repeat after me: ik kan wél tekenen!😎

Liefs, Frances

Lekker aan de slag?

Tof dat je met je marketing en branding bezig bent! We helpen je hier graag mee. Leuker kunnen we het wél maken, én makkelijker.

Doe-het-ZELF: in de Walhalla Webshop vind je DIY producten om lekker zelf aan de slag te gaan, simpel én met een hoop FUN! We breiden deze shop continu uit, dus kom je regelmatig even gluren? 😉

Doe-het-SAMEN: besteed je het liever uit? Onze Walkuren helpen je graag verder! Op deze pagina stellen ze zichzelf allemaal voor, en vind je hun contactgegevens. Geen idee met wie je een match hebt? Stuur mij dan even een bericht!

werk-aan-jouw-merk-paulien