Door Paulien
21 maart 2024

“Wat een toffe post had je laatst! Waarom deel je dat soort dingen niet vaker?” zei ik tegen een leuke copywriter.

“Ja.. ik heb ook nog tig concepten voor posts klaarstaan”, zei ze.

“Maar ik weet dan weer niet wat ik er voor afbeelding bij moet zetten. Ik wil er niet van die gelikte foto’s van mezelf bij zetten. Dus dan zit ik weer te klooien in Canva maar dan ziet alles er weer zo knullig uit. Dus dan denk ik weer laat maaaaaar.”

Dit soort gesprekken voer ik regelmatig met mijn klanten. Zo zonde! Het hóeft echt niet zo ingewikkeld te zijn.

Wat mij heel erg heeft geholpen, is het opbouwen van een vaste beeldbank in Canva. Ik heb één bestand, mijn MOEDERBESTAND noem ik hem 😜 waar ik gewoon álles in gooi wat ik ooit een keer zou kunnen gebruiken voor een post. Foto’s van mezelf die ik leuk vind, stockfoto’s in mijn huisstijlkleuren, toffe achtergronden die ik achter een titel kan gooien (zoals bij deze post).

Dus als ik dan weer eens een toffe ingeving heb voor een post, dan pluk ik één van die afbeeldingen uit mijn moederbestand, titeltje aanpassen en klaar!

Als je een beetje basiskennis hebt van Canva, dan kan ik je dit poepiesimpel aanleren. Ik heb een Canva Template & Tutorial online gezet, waarin ik je in 20 minuten laat zien;

💜 Hoe je het template aanpast naar je eigen huisstijlkleuren en lettertypes

💜 Het template “creëert” dan zelf al een aantal voorbeeld templates voor titelposts (zoals deze), quotes en reviews

💜 Hoe je deze beeldbank aanvult, door in Canva te zoeken naar achtergrondafbeeldingen of -patronen in je eigen huisstijlkleuren

💜 Én hoe je daar vervolgens één geheel van maakt in plaats van een bijeengeraapt zooitje 😜

Je vindt hem hier in de webshop. De komende maanden gaan we deze shop vullen met nog veel meer toffe DIY producten voor ondernemers!

Deze week (t/m zondag 24 maart) koop je het template incl. tutorial voor €33, daarna gaat hij naar €44 😊 Vragen? Let me know in een reactie of stuur me een DM!

Lekker aan de slag?

Tof dat je met je marketing en branding bezig bent! We helpen je hier graag mee. Leuker kunnen we het wél maken, én makkelijker.

Doe-het-ZELF: in de Walhalla Webshop vind je DIY producten om lekker zelf aan de slag te gaan, simpel én met een hoop FUN! We breiden deze shop continu uit, dus kom je regelmatig even gluren? 😉

Doe-het-SAMEN: besteed je het liever uit? Onze Walkuren helpen je graag verder! Op deze pagina stellen ze zichzelf allemaal voor, en vind je hun contactgegevens. Geen idee met wie je een match hebt? Stuur mij dan even een bericht!

werk-aan-jouw-merk-paulien