Door Lotte
30 januari 2023

Je hoeft niet één ding te doen.

Lang dacht ik dat dit wel moest. Dat het er nou eenmaal bij hoorde in het leven. Ik wilde op wereldreis om uit te vinden ‘wat ik met mijn leven wilde’. Ja ja, zo eentje was ik er.

Gek werd ik ervan in mijn hoofd. Waarom kon ik niet gewoon iets kiezen?

Alsof dat maar één ding kon zijn.

Het leeft in ondernemersland ook flink. Het wordt als het ‘summum’ gezien dat je ein-de-lijk uit loondienst kunt en fulltime gaat ondernemen. En twee of drie bedrijven? Kies een niché, met één ideale klant, één aanbod en één marketingboodschap. Want dan stroomt het geld pas echt binnen.

Hou op met me.

Je hebt toch niet voor de vrijheid van het ondernemen gekozen om je vervolgens weer een hokje te laten duwen?

Ik ben ondernemer. En stewardess. En freelancer. En skileraar. En ik sluit niet uit dat er nog wat in dat rijtje bijkomt.

Juist doordat ik ging ondernemen kan ik al deze dingen doen. Ik combineer mijn bedrijf met vliegen, met skiles geven en her en der een freelanceklus.

En ik vind het héérlijk.

Dat hoeft niet iedereen te vinden. Misschien geniet jij enorm van het ene ding dat jij – kneitergoed – doet. Of droom je ervan om je focus op één baan/onderneming te hebben. Go for it.

Maar ik weet dat bij veel ondernemers een heleboel andere vuurtjes branden. Dromen je nog wilt najagen. Nieuwe bedrijven om te starten. Een baan waar je hart sneller van slaat.

En als jij dit bent, laat je dan als-je-blieft niet tegenhouden! Ook niet als iedereen het anders lijkt te doen en propageert dat dat ‘het beste’ is.

Deze post is voor jou. Misschien moest je het horen vandaag. Hij is voor iedereen die geniet van een loondienst-onderneming combinatie. Voor iedereen die twee of drie of tien bedrijven heeft. Drie niches en twee ideale klanten.

Je hoeft niet één ding te zijn. Wees wie je bent.

When live gives you lemons, please don’t only make lemonade. Make lemon pie, lemon merengue and lemon curd.

Hoe kijk jij hier tegenaan?

PS: Bonuspunten voor wie ziet van welke serie ik een stukje quote geleend heb.

Liefs, Lotte

Lekker aan de slag?

Tof dat je met je marketing en branding bezig bent! We helpen je hier graag mee. Leuker kunnen we het wél maken, én makkelijker.

Doe-het-ZELF: in de Walhalla Webshop vind je DIY producten om lekker zelf aan de slag te gaan, simpel én met een hoop FUN! We breiden deze shop continu uit, dus kom je regelmatig even gluren? 😉

Doe-het-SAMEN: besteed je het liever uit? Onze Walkuren helpen je graag verder! Op deze pagina stellen ze zichzelf allemaal voor, en vind je hun contactgegevens. Geen idee met wie je een match hebt? Stuur mij dan even een bericht!

werk-aan-jouw-merk-paulien