Door Merel
10 januari 2023

Sinds een tijdje werk ik met een “woord van het jaar”. Dit is een woord, of een zin, die omschrijft waar het jaar voor mij over mag gaan. Hoe ik me wil voelen, wat ik wil ervaren, welke keuzes ik maak. Alles (tenminste, zolang ik eraan denk want laten we eerlijk zijn, over een maand ben ik m’n woord alweer vergeten als ik niet oplet 🫣) leg ik langs de lat van dat woord.

Zo’n woord is, net als een vision board, geen voorspelling van de toekomst 🔮 die van vorig jaar had bijvoorbeeld niet verder van m’n werkelijke gevoel van 2022 af kunnen liggen 😂

En toch werkt het voor mij, om er effe over na te denken. Het geeft richting aan m’n jaar. Als een intentie, een verlangen uitspreken – want dan pas wordt het echt. Ik geloof enorm in de kracht van (de juiste) woorden – ik ben en blijf toch een copywriter at heart 😬

Mijn woord voor dit jaar is ✨comfortabel✨.

Ik wil me comfortabel voelen in m’n werk, in m’n vel. Met de dingen die ik (van nature) goed kan – waarom blijft dat toch soms zo ongemakkelijk?! Met m’n prijzen, en als gevolg daarvan m’n bankrekening. Dingen doen die spannend zijn, om er uiteindelijk comfortabel mee te worden. Ik wil als een comfortabel nestje zijn voor m’n lievelingsmensen, m’n klanten en voor ieder ander persoon die ik tegenkom. Comfortabel omvat voor mij zelfvertrouwen, gemak, flow, achterover leunen én ongemak opzoeken – allemaal dingen die waar ik voor teken.

Nu jij: wat is jouw woord van het jaar?

PS1. Soms gebruik ik ook nog een kwartaal- of maandwoord, als ik bijvoorbeeld even de focus ergens heel specifiek op wil leggen. Find what works for you!

PS2. Ik maak vaak in Canva een achtergrond voor het Lock Screen van m’n telefoon, met m’n woord erop. Zo zie ik het elke keer als ik m’n telefoon pak! Ik deel mijn voorbeeld met je in de stories.

Liefs, Merel

Lekker aan de slag?

Tof dat je met je marketing en branding bezig bent! We helpen je hier graag mee. Leuker kunnen we het wél maken, én makkelijker.

Doe-het-ZELF: in de Walhalla Webshop vind je DIY producten om lekker zelf aan de slag te gaan, simpel én met een hoop FUN! We breiden deze shop continu uit, dus kom je regelmatig even gluren? 😉

Doe-het-SAMEN: besteed je het liever uit? Onze Walkuren helpen je graag verder! Op deze pagina stellen ze zichzelf allemaal voor, en vind je hun contactgegevens. Geen idee met wie je een match hebt? Stuur mij dan even een bericht!

werk-aan-jouw-merk-paulien