Brand It Up

Manon van der Weegen

Daphne de Windt

Hoi, ik ben Manon!

Ik ben mama, ondernemer, branding- en webdesigner. Dat laatste het liefst in combinatie met elkaar, daar ga ik heel lekker op!

Toen ik nog studeerde was er 1 les van een marketingbureau die veel indruk op me maakte: “Als je bij ons komt werken mag je meteen alles vergeten wat je hier hebt geleerd want je hebt er niks aan. Wij tekenen en schetsen niet, wij werken met computers”.

Ik hoorde engelen zingen. Why you ask?

I SUCK at tekenen. Echt, ik kan nog geen rechte lijn op papier krijgen. Mijn eindproducten (uitgewerkt op de computer) kregen een 8 of 9 maar mijn schetsfase was altijd zo dik onvoldoende dat ik blij was als er een 5,5 op mijn rapport stond.

Vanwege de (vorige) financiele crisis was er geen grafisch werk te vinden en kwam ik op kantoor terecht bij een grote verzekeraar. In 2018 zat ik thuis met een Burnout.

Toen dacht ik: alles of niets. Ik slingerde YouTube aan, poetste mijn illustrator skills op en ging kaartjes ontwerpen. Ik bouwde mijn eigen webshop. 

Regelmatig  kreeg ik de vraag wie mijn huisstijl had gemaakt en wie mijn website had gebouwd. Of ik dat ook voor anderen deed? Nee, dat durfde ik niet. 

Uiteindelijk deed ik dat toch en binnen een half jaar was dit deel van mijn bedrijf zo groot dat ik mijn webshop stillegde. Brand it Up was geboren.

Fun facts: 

  • Ik heb ALTIJD een liedje op repeat staan in mijn hoofd. En meestal niet het hele liedje maar een regel of 3.
  • Ik heb een dochter van bijna 6.
  • Fun fact 1 en 2 zijn vaak aan elkaar gekoppeld. Wat in de praktijk inhoud dat ik een verbasterde versie van een kids-hit in mijn hoofd heb omdat mijn dochter de daadwerkelijke woorden niet kent en precies dát stukje natuurlijk in een loopje blijft hangen.
  • Ik haat van mijn hond. Dat beest is compleet gestoord en veel te lief tegelijk.
  • Of ik het haat als mijn huis een rommel is? Zeker, maar ik haat het ook om op te ruimen. Ik weet  nog steeds niet welke van de 2 het uiteindelijk wint.
  • Ik ben GEK op kleur. Zo gek zelfs dat ik ooit voor sinterklaas een graafmachine vroeg. Omdat daar een regenboog sticker op zat..
  • Ik vind jou het leukste aan mijn werk 😉

Hier vind je mij:

Paulien over Manon

Daphne de Windt

What you see is what you get, dat is wel het eerste waar ik aan denk bij Manon. Zij is altijd zichzelf! Wat ik zo tof vind aan Manon, is dat zij gewoon in één dag een volledige huisstijl of een volledige website neerzet, hoe geniaal is dat. En dat ziet het er ook nog eens superprofi uit, alsof daar een traject van een halfjaar aan vooraf is gegaan! Heb je dus snel een website nodig? Zoek haar eens op! Buiten dat ze het je uit handen kan nemen, heeft ze namelijk óók een academy waarin ze je het zelf leert!”