Stem & Muziek

Anne Ermens

Daphne de Windt

Heeeey hoi, ik ben Anne!

Ik ben Anne en vroeger wilde ik beroemd zangeres of musicalspeelster worden. En met Marco Borsato trouwen.

Marco liet ik al snel los (hoewel ik nog steeds dol ben op z’n liedjes, ja ook het Koningslied) maar ik was vastberaden om mijn droom om op het podium te staan wél na te jagen.

Nadat ik het HBO Conservatorium Muziek-Theater en wat andere vakopleidingen afrondde – en wat mental breakdowns overleefde – trad ik inderdaad regelmatig op en realiseerde me… dit is eigenlijk niet helemaal wat ik ervan hoopte. Helemaal niet zelfs.

Dat waarvan ik dacht dat het het ‘Grote Doel’ was (8 shows per week spelen) bleek alleen maar een van de mogelijke middelen te zijn naar mijn ‘Echte Grote Doel’: Mensen laten glunderen en verbinding creëren.

Dat doel streef ik dagelijks na. Nog steeds door middel van stem en muziek ook: ik hielp inmiddels 2343 (!) mensen beter ‘van zich te laten horen’ door middel van zanglessen, stem en presentatiecoaching en muziekworkshops.

Ben ik dan alleen nog maar bescheiden en op de achtergrond? Zeker niet. Af en toe treed ik nog op (als Zingende Zeemeermin), je hoort mijn stem in o.a. bedrijfsanimaties en telefoonmenu’s en ik babbel de oren van je kop op mijn Instagram. 

Paulien over Anne

Daphne de Windt

“Anne is leeeeeuuuk, ik had stiekem al een beetje een girlcrush op haar, en toen stuurde zij míj ineens een tof berichtje dat ze mij en alle meiden in Walhalla zo leuk vond: ‘gewoon échte, integere, toffe mensen die elkaar wel motiveren en toejuichen zonder alleen maar high-end-ge-bla-bla-bla ‘, aldus Anne. ‘Ja zoals jij dus! Doe je ook mee?’ reageerde ik. En hier zijn we! Anne helpt je niet alleen met toffe zang- en spreeklessen, ze geeft je ook nog eens een bak met zelfvertrouwen mee en tips over hoe je jezelf presenteert. Plús ze is ook nog eens heel gezellig om te volgen op Insta. Volg jij haar al?