Door Lilian
15 mei 2024

Bezwaren wegnemen in je copy is ULTRABELANGRIJK.

Ja, ik zeg het maar even in hoofdletters, want je krijgt niet altijd de kans om bezwaren weg te nemen in een kennismakingsgesprek om 2 redenen:

1️⃣ Iemand kan al afhaken omdat je de bezwaren niet hebt weerlegd in je copy. Je krijgt hem/haar/hen dan dus überhaupt niet te spreken.
2️⃣ Niet iedere klant benoemt diens bezwaren tijdens een gesprek met jou.

Maar hoe doe je dat dan? Die bezwaren wegnemen?

Nou, je kunt natuurlijk niet álle bezwaren wegnemen. Soms is het ook gewoon gegrond. Maar met sommige bezwaren kun je wel wat in je copy. Ik benoem hieronder de 3 belangrijkste, met oplossing.

‘𝗜𝗸 𝘁𝘄𝗶𝗷𝗳𝗲𝗹 𝗼𝗳 𝗵𝗲𝘁 𝗲𝗰𝗵𝘁 𝘄𝗲𝗿𝗸𝘁.’

Woops, je aanbod lijkt te mooi om waar te zijn of heeft in ieder geval wat extra bewijskracht nodig.

✅ Oplossing: plaats reviews, onderzoeken, cijfers, voor en na foto’s, video’s of wat je dan ook maar op de plank hebt liggen aan bewijs.

‘𝗜𝗸 𝘃𝗶𝗻𝗱 𝗵𝗲𝘁 𝘁𝗲 𝗱𝘂𝘂𝗿.’

Hier kunnen 3 dingen aan de hand zijn. Of je aanbod is daadwerkelijk te duur, of je hebt de waarde niet duidelijk genoeg gecommuniceerd of iemand heeft het budget niet.

✅ Oplossing:
➤ Je prijs verlagen (als het echt te duur is).
➤ De waarde benadrukken, eventueel in verhouding met de prijs, zodat het een no-brainer wordt (hierover leg ik vandaag meer uit in stories).
➤ Het gratis weggeven wanneer je klant het te duur vindt (geintje natuurlijk).

‘𝗜𝗸 𝘄𝗲𝗲𝘁 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗼𝗳 𝗷𝗶𝗷 𝗱𝗲 𝗷𝘂𝗶𝘀𝘁𝗲 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗼𝗻 𝗯𝗲𝗻𝘁 𝗼𝗺 𝗺𝗶𝗷 𝘁𝗲 𝗵𝗲𝗹𝗽𝗲𝗻.’

Je hebt nog te weinig je potentiële klant overtuigd van hoe geweldig jij bent.

✅ Oplossing: laat in je teksten naar voren komen wie jij bent, wat je kan, wat jou betrouwbaar maakt, welke resultaten je al hebt geleverd en alle andere redenen waarom iemand voor jou zou moeten kiezen. Dat hoeft niet 1 USP te zijn, jouw sausje bestaat uit meerdere ingrediënten.

Check de stories om meer te horen over het wegnemen van bezwaren met copy!

Lekker aan de slag?

Tof dat je met je marketing en branding bezig bent! We helpen je hier graag mee. Leuker kunnen we het wél maken, én makkelijker.

Doe-het-ZELF: in de Walhalla Webshop vind je DIY producten om lekker zelf aan de slag te gaan, simpel én met een hoop FUN! We breiden deze shop continu uit, dus kom je regelmatig even gluren? 😉

Doe-het-SAMEN: besteed je het liever uit? Onze Walkuren helpen je graag verder! Op deze pagina stellen ze zichzelf allemaal voor, en vind je hun contactgegevens. Geen idee met wie je een match hebt? Stuur mij dan even een bericht!

werk-aan-jouw-merk-paulien