Door Manja
5 oktober 2022

Uitbundige of pastel kleuren in je huisstijl? We durven het vaak niet, omdat we bang zijn niet serieus genomen te worden.

Net begonnen met mijn bedrijf en geïnspireerd door allerlei mooie stijlen, ging ik met veel plezier aan de slag met de huisstijl voor mijn bedrijf. Eenmaal klaar liet ik het aan vrienden zien. Meestal hoorde ik “Wow, heel mooi, dat past bij je!”, maar af en toe ook “Zo schrik je mensen af, ze gaan je zo toch niet serieus nemen” en ja, ik trok het me aan.

Niet veel later, besloot ik dan ook dat het tijd werd om ‘volwassen te worden’ en die vrolijke pastelkleuren achter me te laten en deze in te ruilen voor meer neutrale en ‘volwassen’ kleuren.

Het resultaat, een ietwat één in een dozijn huisstijl, die uiteindelijk niet echt bij me paste. Wat ging er fout?

❌ Ik luisterde te veel naar wat anderen ervan vonden:
inderdaad, niet iedereen zal meteen wild enthousiast worden van de kleuren in mijn huisstijl en dat is juist goed! Ik heb veel liever klanten die enthousiast worden als ze een stijl zien die bij mij past. Vind je het niks? Dan mij niet bellen!

❌ Ik keek alleen naar wat ik er mooi uit vond zien, zonder mezelf de juiste vragen te stellen: Welke boodschap wil ik overbrengen? Waar sta ik voor? Etc…

Is het erg dat ik nu bezig ben met huisstijl nummer vier? En is het dom als jij eerst ook een poging doet om je eigen huisstijl te ontwerpen? Zeker niet!

🌞 Als startende ondernemer kun je je geld beter eerst investeren in erachter komen welke richting en strategie het beste is voor je bedrijf. Als je niet weet waar je voor staat, kun je ook niet de juiste stijl vinden die uitstraalt wat je bedrijf zou moeten uitstralen, toch?

🌞 Door zelf te gaan zoeken en experimenteren wat voor stijl bij je past weet je steeds beter wat je wel of niet mooi vindt en wat wel of niet bij je past.

🌞 En op het moment dat alle puzzelstukjes op de juiste plek lijken te vallen, dan schakel je mij in. Dan ontwerp ik een duurzame huisstijl, die helemaal bij je past en dus de juiste klanten trekt!

Bibbidi-Bobbidi-Boo! 🧚✨

Liefs, Manja

Lekker aan de slag?

Tof dat je met je marketing en branding bezig bent! We helpen je hier graag mee. Leuker kunnen we het wél maken, én makkelijker.

Doe-het-ZELF: in de Walhalla Webshop vind je DIY producten om lekker zelf aan de slag te gaan, simpel én met een hoop FUN! We breiden deze shop continu uit, dus kom je regelmatig even gluren? 😉

Doe-het-SAMEN: besteed je het liever uit? Onze Walkuren helpen je graag verder! Op deze pagina stellen ze zichzelf allemaal voor, en vind je hun contactgegevens. Geen idee met wie je een match hebt? Stuur mij dan even een bericht!

werk-aan-jouw-merk-paulien