Door Fleur
22 september 2022

Hoi, Fleur hier! (@strictlydesign.nl) Ik adem animatie. 💨 Ik sta ermee op en ga ermee naar bed. Het is dus echt ‘mijn ding’. Maar als ik aan mensen vertel wat ik allemaal met mijn bedrijf doe, dan merk ik dat het niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is wat er allemaal mogelijk is.

Tijd om jullie eens mee te nemen in mijn wondere wereld van 2D-animatie. In het kort: een animatie is een bewegende illustratievideo.

Misschien denk je nu gelijk aan Disney films. Dan zit je in de juiste hoek. Maar de ene animatie is de andere niet. Je kunt animatie voor heel veel dingen inzetten, en niet alleen voor tekenfilms. De wereld van animatie is veeeeel groter dan dat! 😍

Voor het MKB maak ik vooral uitleganimaties. Dit zijn korte filmpjes van ongeveer een minuut waarin ik complexe diensten en onderwerpen op een begrijpelijke manier uitleg. Je bent vast al eens zo’n animatie tegengekomen! Deze video’s zijn ideaal om klanten warm te maken en direct jouw services op een duidelijke manier uit te leggen.

Uitleganimaties maak ik digitaal op in het programma After Effects. Samen met een copywriter wordt er een script geschreven, samen met een illustrator wordt er een storyboard opgemaakt en uiteindelijk wordt de video helemaal afgemaakt met een voice-over, muziek en sound-effects. Dat proces kan dus zeker weken of maanden duren voor een uitlegvideo van 1 minuut.

Maar animatie is ook heel kort en creatief in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een animatie cover video op jouw LinkedIn pagina waarin je jezelf en je bedrijf kunt voorstellen? All we need is een green screen, animatie, jou en een geweldig script. 🤤

Voor de social media creators onder ons richt ik mij op het maken van de leukste GIFjes, de meest verwonderende vlog intro’s en de mooiste logo animaties 😍.

Logo animaties zijn een van mijn favoriete diensten. Binnen 10 seconden leg ik de waarden en het verhaal achter jouw bedrijf uit aan de hand van een bewegend logo. Dit logo kan je dan ook super leuk als GIFje toevoegen aan je e-mailhandtekening. Dan val je pas op!

Klinkt animatie jou als muziek in de oren? Er zijn super veel mogelijkheden, DM me als je vragen hebt!

Tot de volgende! 🥳🌈

Liefs, Fleur

Lekker aan de slag?

Tof dat je met je marketing en branding bezig bent! We helpen je hier graag mee. Leuker kunnen we het wél maken, én makkelijker.

Doe-het-ZELF: in de Walhalla Webshop vind je DIY producten om lekker zelf aan de slag te gaan, simpel én met een hoop FUN! We breiden deze shop continu uit, dus kom je regelmatig even gluren? 😉

Doe-het-SAMEN: besteed je het liever uit? Onze Walkuren helpen je graag verder! Op deze pagina stellen ze zichzelf allemaal voor, en vind je hun contactgegevens. Geen idee met wie je een match hebt? Stuur mij dan even een bericht!

werk-aan-jouw-merk-paulien